Ana Holding
Ana Holding
despre noi

Holdingul de societati comerciale ANA isi are inceputurile in toamna anului 1990. Numele sau este inspirat din frumoasele legende romanesti, fiind asociat astazi cu o poveste de succes in afaceri.

ANAHOLDING

Afacerea ANA a debutat in domeniul alimentatiei publice, cu produse de cofetarie, patiserie si panificatie. La momentul sau de debut, prima afacere a fost una de familie. Acest inceput, care s-a dovedit a fi un mare succes, a reprezentat o rampa de lansare pentru dezvoltarile ulterioare, in masura in care fiecare proiect finalizat a constituit un pas spre alte obiective, mai ambitioase.
In timp, holdingul s-a diversificat mult: productie si desfacere de aparatura electronica si electrocasnica, industrie hoteliera, turism, productie de motoare electrice, transporturi rutiere, investitii in domeniul sportului, investitii financiare, proiecte imobiliare.
Cele mai importante momente ale dezvoltarii holdingului ANA au fost urmatoarele:
1990: este infiintata prima cofetarie, ANA CO; ulterior, societatea ANA PAN deschide fabrici de paine, patiserii si cofetarii in Bucuresti si Brasov, care ofera astazi peste 300 de produse diferite. Succesul afacerii a dovedit ca ANA are capacitatea de a impune pe piata produse de o calitate foarte buna.
1992: a fost infiintata ANA ELECTRONIC, unul dintre cei mai importanti importatori si distribuitori de aparatura electronica, electrocasnica si de tehnica de calcul. Timp de aproape 10 ani, ANA ELECTRONIC a fost distribuitor exclusiv in Romania al produselor Samsung. Succesul afacerii a dus la acumularea unui capital important care a fost reinvestit.
1993: Holdingul ANA devine principalul investitor al clubului de fotbal RAPID BUCURESTI, una dintre cele mai vechi, mai iubite si mai valoroase grupari sportive din Romania. Incepand din anul 1997, ANA HOLDING a pus la dispozitia echipei sale de fotbal cea mai moderna baza privata de pregatire, PRO RAPID, realizata la cele mai inalte standarde si cerinte internationale.
1996: a reprezentat anul de cotitura pentru ANA HOLDING. in acest an s-a luat decizia de a se investi in active intregul capital, de aproximativ 40 milioane USD, pe care il avea la dispozitie holdingul. Astfel, ANA HOLDING s-a implicat in operatiuni pe piata de capital, devenind unul dintre actionarii principali ai societatii de telefonie mobila MobiFon, cel mai important operator in domeniul telefoniei mobile din Romania la acea data. A fost abordat un nou domeniu de activitate, respectiv industria producatoare de motoare electrice. S-a infiintat cu acest prilej ANA IMEP Pitesti; in prezent, uzina exporta peste 97% din productie in tarile Uniunii Europene si in SUA, fiind intre primii patru producatori de micromotoare electrice din Europa. Tot in 1996 a avut loc debutul ANA HOLDING in industria turistica si hoteliera. Trei hoteluri importante din Poiana Brasov au constituit prima investitie in acest sector. Cele trei hoteluri, „Sport”, „Bradul” si „Poiana”, gazduiesc indeosebi turisti straini, la standarde de trei si patru stele. impreuna cu modernul „Kanzel Pub”, reconstruit in anul 2000, ele formeaza activele societatii comerciale ANA HOTELS SA – Punctul de lucru Poiana Brasov, in a caror modernizare holdingul a investit peste 8 milioane de dolari SUA. Hotelul „Crowne Plaza”, in prezent un hotel de cinci stele, aflat in Bucuresti, devine proprietatea societatii comerciale ANA HOTELS SA. Investitiile ANA HOTELS in modernizarea hotelului “Crowne Plaza” depasesc, pana in prezent, 20 milioane de dolari. Hotelul este operat sub un contract de franciza cu compania multinationala „Intercontinental Hotels Group” – al doilea mare operator din lume in domeniul industriei hoteliere, operand peste 580 de hoteluri care fac parte din lanturile hoteliere „Intercontinental” si „Crowne Plaza”.
1999: ANA HOLDING se implica in investitii in domeniul transportului pe cablu. in prezent, SC ANA TELEFERIC SA asigura mijloacele de transport pe cablu in municipiul Brasov si in statiunea Poiana Brasov (telecabine, telegondole, telescaune, teleschiuri, etc.). S-a infiintat ANA TURISM, o societate de servicii turistice, creata pentru a furniza servicii specializate lantului de hoteluri ANA.
2001: se infiinteaza ANA MEP SDV si ANA TRANS INTERNATIONAL, prin externalizarea unor activitati ale SC ANA IMEP SA Pitesti. ANA HOTELS cumpara si renoveaza complet Hotelul „Europa”, situat in orasul Eforie Nord.
2002: ANA HOTELS cumpara Complexul hotelier „Astoria”, situat de asemenea in orasul Eforie Nord. Incep lucrarile la Centrul de Sanatate din cadrul Complexului Europa.
2004: ANA HOTELS finalizeaza investitia ANA ASLAN HEALTH SPA si deschide in Eforie Nord, in imediata apropiere a hotelului Europa, cel mai mare centru de sanatate din Romania. A fost inaugurat ANA YACHT CLUB – primul port privat de agrement din Romania (marina), construit la standarde occidentale, aflat la cateva minute de centrul orasului Eforie Nord, pe plaja din fata Hotelului Europa. Marina poate gazdui simultan 70 de ambarcatiuni, atat in sezonul estival, cat si in perioada iernii, si este securizata 24 de ore pe zi.
2005: ANA HOTELS devine actionar majoritar la hotelul bucurestean „Athenee Palace Hilton”. ANA TELEFERIC inaugureaza “Telegondola”, cea mai moderna instalatie de transport pe cablu din Poiana Brasov, cu o capacitate de transport de 2.600 pers/ora.
2006: Toate societatile ANA trec printr-un amplu proces de rebranding, al carui rezultat final este promovarea imaginii unitare a holdingului ANA. Este infiintata societatea ANA HOLDING, care, pe langa activitati de management specifice unui holding, efectueaza activitati de investitii imobiliare si de management al acestora. ANA PAN pune in functiune o moderna Unitate Etalon pentru fabricarea produselor de panificatie, patiserie si cofetarie.
2007: In luna aprilie, este finalizata si data in folosinta cladirea de birouri ANA OFFICES, cu patru nivele de spatii de birouri clasa A+. Pe langa birourile societatilor din holding, cladirea cuprinde si spatii de inchiriat. Iau fiinta societatile ANA RESIDENCES SA si ANA TOWER SA, avand ca obiect de activitate realizarea si exploatarea unor ample proiecte imobiliare in domeniul locuintelor, respectiv al spatiilor de birouri. Hotelul „Athenee Palace Hilton” sarbatoreste 10 ani de existenta sub renumitul brand Hilton. in noiembrie, ANA PAN initiaza sistemul de franciza in domeniul desfacerii produselor de patiserie si cofetarie. In iunie 2009, erau deja 6 unitati deschise in sistem de franciza in Bucuresti, Pitesti, Constanta, Otopeni, Chitila.
2008: Hotelul „Crowne Plaza”, locatie de cinci stele aflata in patrimoniul societatii ANA HOTELS, sarbatoreste 10 ani de existenta „Crowned Success”. Tot in acest an, hotelul intra intr-un amplu proces de modernizare, care va continua si in 2009.
2009: Este finalizat in Bucuresti un important proiect imobiliar in domeniul cladirilor de locuit: un bloc cu 14 apartamente de lux in apropierea Pietei Dorobanti, pe strada George Calinescu. Acesta este primul dintr-un sir de proiecte imobiliare ce vizeaza inclusiv ansambluri rezidentiale dotate cu toate facilitatile (spatii pentru educatie, pentru recreere, pentru sport, spatii comerciale etc.).
In prezent, holdingul ANA are peste 2.500 de angajati la Bucuresti, Pitesti, Brasov, Eforie si in alte orase din tara.

2010. ANA HOTELS iniţiază un amplu program de modernizare a hotelurilor sale din Bucureşti şi Poiana Braşov. La 20 septembrie se finalizează lucrările de reamenjare şi modernizare a spaţiilor publice ale hotelului ATHENEE PALACE HILTON urmate, la 14 octombrie, de finalizarea aceluiaşi tip de lucrări la hotelul CROWNE PLAZA, ambele situate în Bucureşti. La 27 decembrie este inaugurat SPORT HOTEL & SPA, rezultat în urma unor ample lucrări de modernizare efectuate la hotelul Sport din Poiana Braşov.

Sunt demarate lucrările la proiectul ANA TOWER, prin începerea pregătitii terenului pe care urmează a fi ridicat Turnul.

În luna noiembrie ANA HOLDING marchează primii săi 20 de ani de activitate, dezvoltare şi investiţii.

2011. La data de 3 mai Ana Hotels câştigă trofeul INVESTMENT OF THE YEAR, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a evenimentului Hotel Tourism & Leisure Investment Forum, cel mai prestigios eveniment dedicat industriei hoteliere si de turism din România. Premiul a recompensat cel mai eficient şi inovativ proiect din industria ospitalităţii şi turismului din România. Proiectul, în valoare de circa 20 milioane Euro, a vizat modernizarea hotelurilor CROWNE PLAZA, ATHENEE PALACE HILTON – ambele din Bucureşti, şi SPORT HOTEL & SPA din Poiana Braşov, toate aparţinând societăţii comerciale ANA HOTELS.

Octombrie 2011. Ana Hotels Poiana Braşov inaugurează noul său Centru de Conferinţe din incinta lui SPORT HOTEL & SPA. Modernizat în vara lui 2011, Centrul de Conferinţe dispune de 11 săli, de dimensiuni şi capacităţi diferite. Cea mai mare dintre ele poate primi până la 500 de oaspeţi. Centrul este multifuncţional, acoperind o gamă completă de cerinţe:  traininguri, conferinţe, seminarii, lansări de produs, evenimente de familie, etc. Centrul de Conferinţe dispune de întreaga logistică necesară precum şi de personal înalt calificat.

Octombrie 2011. SPORT HOTEL & SPA găzduieşte echipa internaţională de cineaşti care filmează în România seria de televiziune “Hatfield & McCoy” care îl are în rolul principal pe faimosul actor american Kevin Costner.

Decembrie 2011 – Bucureşti. ANA HOLDING primeşte „Diploma de Excelenţă” oferită de Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România celui mai mare producător şi exportator de echipamente electrice şi, respectiv, de servicii turistice din România.

2012.

24 Aprilie 2012 La cea de-a doua ediţie a GALEI PREMIILOR DE EXCELENŢĂ ÎN TURISM ŞI INDUSTRIA HOTELIERĂ, organizată în cadrul evenimentului Hotel Tourism & Leisure Investment Conference Ana Hotels a fost nominalizată ca finalistă la următoarele categorii:

Hotelul anului (Hoteluri de lux, doar cele de 4 si 5 stele) – Athenee Palace Hilton, Bucureşti şi Hotelul Crowne Plaza, Bucureşti;

Cea mai buna strategie de renovare şi îmbunătăţire a hotelului – Sport Hotel & Spa, Poiana Braşov;

Hotelul anului pentru secţiunea turism de agrement – Sport Hotel & Spa, Poiana Braşov;

Hotelul anului în privinţa abordării politicii de mediu – Athenee Palace Hilton, Bucureşti;

Locaţia anului pentru conferinţe şi întâlniri de afaceri – Sport Hotel & Spa, Poiana Braşov;

Restaurantul anului – Roberto’s, în incinta hotelului Athenee Palace Hilton Bucureşti;

Barul anului – Crown Café, în incinta hotelului Crowne Plaza Hotel, Bucureşti;

Spa-ul anului – Sport Hotel & Spa, Poiana Braşov;

Contribuţie excepţională la dezvoltarea industriei – subsemnatul, proprietar al SC Ana Hotels SA;

Antreprenorul anului – subsemnatul, proprietar al SC Ana Hotels SA;

Rising star manager al anului într-un hotel – Carmina Gal, General Manager Ana Hotels Poiana Braşov.

Reprezentanţii Ana Hotels au fost declaraţi câştigători la următoarele categorii:

Contribuţie excepţională la dezvoltarea industrieiGeorge Copos – proprietar, Ana Hotels;

Rising star manager al anului într-un hotelCarmina Gal, General Manager Ana Hotels Poiana Braşov;

-Hotelul anului în privinţa abordării politicii de mediuAthenee Palace Hilton, Bucureşti.