
ANA TOWER, companie membră a ANA HOLDING, cu sediul în Bucureşti, a fost înfiinţată în anul 2007 şi este dezvoltatoarea unui proiect imobiliar în suprafaţă de 53.000 mp, situat în Sectorul 1 al Capitalei
Ideea de a construi un turn de birouri Clasa A care să reprezinte cea mai înaltă clădire din Bucureşti, capitala României, a apărut în anul 2007.
Ana Holding, compania mamă, deţine în proprietate terenul necesar, plasat într-o locaţie foarte bună, în zona de afaceri a oraşului, în apropiere de hoteluri de 5 stele, de centre expoziţionale de centre de afaceri, de clădiri guvernamentale, de aeroporturi, de staţii de cale ferată şi de mari bulevarde. Pentru a dezvolta acest proiect Compania Mamă, Ana Holding, a înfiinţat o companie de proiect numită ANA TOWER.
Primele planuri ale Turnului au fost executate de o companie de arhitectură americană iar Autorizaţia de Construire a fost obţinută din partea autorităţilor române în 2008.
Clădirea este proiectată să aibă 24 de etaje deasupra solului şi o înălţime de peste 100 m. Va avea 33.000 mp de spaţii de birouri, aproximativ 1.300 mp pe fiecare etaj. Clădirea va fi deservită de o parcare pe trei nivele, pentru 450 de maşini.
Ana Tower va fi construită pe baza unui nou concept de structură, fără limitări impuse de stâlpi interiori, dând utilizatorilor posibilitatea de a realiza partiţionări flexibile. Etajele standard vor permite folosirea lor de către utilizatori multipli. Turnul va avea la parter o cafenea şi spaţii comerciale.
În acelaşi timp clădirea îşi va dovedi respectul faţă de comunitate prin sustenabilitate, prin eficienţa consumului de apă şi energie electrică, prin folosirea optimă a resurselor, prin inovare în ceea ce priveşte designul şi calitatea interioarelor. În acest sens clădirea îşi propune să obţină certificarea „Gold Green Building”; din acest punct de vedere clădirea va fi prima „Gold Green Building” din România.
Principalele caracteristici ale clădirii sunt:
– Suprafeţe:
o Suprafaţa totală a unui etaj tipic: 1.300 mp;
o Suprafaţa totală a clădirii, deasupra solului: 33.000 mp;
o Suprafaţa totală, inclusiv cele trei etaje de parcare subterană: 53.000 mp;
– Infrastructură:
o Fundaţie sprijinită pe piloni din beton armat;
o Pereţi hidroizolaţi din beton armat;
o sistem structural compus din pereţi structurali din beton armat, coloane şi dale;
o Sistem de protecţie anti – incendiu cu instalaţii deschise de stropire şi hidranţi interiori;
– Suprastructură
o Soluţia structurală a clădirii incorporează componente de oţel şi de beton;
o Rezistenţa la incendiu este de două ore şi jumătate pentru stâlpi şi pereţi şi de o oră pentru dale şi grinzi;
o Înălţimea etajelor este de 2,70 m. Înălţimea coridoarelor este de 2,40 m.
– Acoperişul
o Terasele sunt accesibile doar pentru întreţinere şi au membrane hidroizolatoare din bitum;
– Partiţionarea
o Partiţionarea se realizează din pereţi de rigips, care asigură reducerea zgomotului şi rezistenţa la incendiu, conform reglementărilor române în vigoare;
o Toate uşile sunt prevăzute cu sisteme de închidere;
o Pereţii de partiţionare pot fi amplasaţi conform solicitărilor viitorilor chiriaşi;
– Faţade
o Turnul va avea pereţi exteriori cu ferestre funcţionale;
o Reducerea de zgomot a pereţilor exteriori: minimum 41dB.
– Ascensoare
o Turnul va avea opt ascensoare pentru persoane, un ascensor de serviciu şi două ascensoare separate care fac conexiunea cu parcarea subterană, cu acces în holul de acces;
o Ascensoarele pentru pasageri pot transporta 20 persoane fiecare, cu o viteză de 4.0 m/sec.
– Spaţii de parcare
o Parcarea subterană este structurată pe trei niveluri, cu o capacitate totală de 450 locuri de parcare;
o Pereţii şi stâlpii sunt acoperiţi cu vopsea acrilică.
Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu societatea comercială Global Trade Center Romania SA. Lucrările încep în anul 2012.